Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο - Με βροχές το πέταγμα του χαρταετού

 
Αθήνα
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το απόγευμα της Παρασκευής αυξημένη ήταν η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ωστόσο η κατάσταση γρήγορα ομαλοποιήθηκε,.

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» σήκωσε για κάποιες ώρες τις μπάρες στα διόδια της Ελεύσινας, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Σε ισχύ αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για τη διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου την Παρασκευή από τις 16:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα από τις 15:00 έως τις 21:00.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
  • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Ο καιρός του τριημέρου

Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως αύριο, Σάββατο ο υδράργυρος στην Αττική θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Καθαρά Δευτέρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βορεια.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.
Newsroom ΔΟΛ

 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231183430

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου