Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Θεσπίζεται «Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» για τα 55 χρόνια από τον θάνατό του

Φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη

Φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη
Αθήνα
«Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» θεσπίζει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα.

Ο διαγωνισμός αφορά, σε πρώτη φάση, τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής, μελέτης ή ερευνητικής εργασίας, αλλά και ποίησης, δοκιμίου, πεζού, εμπνευσμένων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον νικητή ή τη νικήτρια ομάδα τον Οκτώβριο του 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι -ανεξαρτήτου εθνικότητας, ηλικίας και τόπου διαμονής -καλούνται να υποβάλουν ως το τέλος Απριλίου το έργο τους, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις είκοσι σελίδες σε μια από τις γλώσσες ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τον εορτασμό των 55 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή, τόνισαν τα μέλη του Ελληνικού τμήματος της Εταιρείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συντονιστικής της Επιτροπής, Γιώργο Στασινάκη.

Την ερχόμενη χρονιά, μάλιστα, ευελπιστούν, ο διαγωνισμός να επεκταθεί και στην καλλιτεχνική δημιουργία (ντοκιμαντέρ, μουσική, εικαστικά, εμπνευσμένες από το έργο του Καζαντζάκη).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231183838

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου