Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δουβαλίδης έσωσε την παρτίδα

Ο δραμινός εμποδιστής πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ - Τέταρτη στον κόσμο η τριπλουνίστρια Πανέτα


Ο Κώστας Δουβαλίδης έσωσε την... παρτίδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετύχει το μοναδικό πανελλήνιο ρεκόρ των αγώνων. Ο αθλητής της ΕΑΡ έτρεξε τα 60 εμπ. σε χρόνο 7.63 καταρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από τις αρχές Φεβρουαρίου με 7.64 και έγινε ο πρωταγωνιστής της διοργάνωσης αφού της χάρισε το μοναδικό πανελλήνιο ρεκόρ στην επιστροφή της μετά από 10 χρόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αντίθετα το περυσινό πρωτάθλημα, το τελευταίο που διεξήχθη στο λεηλατημένο πλέον κλειστό της Παιανίας, είχαν καταριφθεί τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ.

Παρά τη φτωχή συγκομιδή σε πανελλήνια ρεκόρ από τους αγώνες δεν έλειψαν οι ελπιδοφόρες επιδόσεις και εμφανίσεις. Στα πρόσωπα των αγώνων συγκατελέγεται και η τριπλουνίστρια Νίκη Πανέτα η οποία κατάφερε με ένα άλμα στα 14,47 μ., που είναι η τέταρτη καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο, να σφραγίσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πιάνοντας το όριο που ήταν 14,10 μ. Η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων κατάφερε να καταρίψει και το ατομικό ρεκόρ της που ήταν 14,39 μ. από πέρυσι.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος αφού «ταλαιπωρήθηκε» λόγω τεχνικών λαθών να περάσει τα 5,50 μ. (το πέτυχε με την τρίτη προσπάθεια), υπερπήδησε άνετα με την πρώτη προσπάθεια τα 5,70 μ. Στη συνέχεια όμως έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να γράψει ιστορία περνώντας πάνω από τα 5,80 μ. Με την εμφάνισή του ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου (Κωνσταντινούπολη, 9-11 Μαρτίου).

Με την προσθήκη της Πανέτα οι έλληνες αθλητές που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανήλθαν στους 8, αφού το εισιτήριο είχαν ήδη σφραγίσει οι Δουβαλίδης, Φιλιππίδης, Μπανιώτης - Χονδροκούκης (ύψος), Φιλάνδρα (800 μ.), Παπαχρήστου (τριπλούν),Τσάτουμας (μήκος).

Συνολικά αν και στα περισσότερα αγωνίσματα οι επιδόσεις ήταν κατώτερες απ΄ότι στο περυσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις νέων αθλητών που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. 
 
 http://www.inews.gr/28/stivos-o-douvalidis-esose-tin-partida.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου