Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Καταχωρήθηκε: 24/02/2012  11:05 |
Χωρίς προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 25/2 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 26/2 και την Καθαρά Δευτέρα με αρκετές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Πιο αναλυτικά:


Το διήμερο Παρασκευή 24/2/2012 και Σάββατο 25/2/2012 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

- Η ηλιοφάνεια και οι λίγες νεφώσεις, που από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
- Η άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών στα επίπεδα των 17 – 18 βαθμών, αλλά και ο παγετός νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
- Οι εξασθενημένοι άνεμοι που θα καθιστούν τις θάλασσες καλοτάξιδες.


Την Κυριακή 26/2/2012 αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με:

- Βροχές που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.
- Πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
- Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.
- Ενίσχυση των ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο.


Την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2012 αρχικά θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Βόρειου Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί, και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά-νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη δημιουργώντας πιθανόν κατά τόπους προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κύμα κακοκαιρίας θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σ. Βουγιούκας
Ε.Α.Α. Πεντέλη
Παρασκευή 24/2/2012, 11:00

 http://www.meteo.gr/newsDetails.asp?NewsID=624

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου