Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Από το στάβλο στον… καταναλωτή μέσω λαϊκής αγοράς τα γαλακτοκομικά προϊόντα


Μια καινοτομία προς όφελος των κτηνοτρόφων της χώρας εισάγει το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις», η ψήφιση του οποίου αναμένεται στη βουλή, εντός των επόμενων ημερών. Πλέον, οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα απευθείας στις λαϊκές αγορές.

Η συγκεκριμένη καινοτομία αναμένεται να υιοθετηθεί έπειτα από πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Πεβερέτο, να τη χαρακτηρίζει πολύ θετική.
Θυμίζουμε ότι με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη βουλή ο κ. Πεβερέτος είχε δηλώσει: «Το νομοσχέδιο κινείται προς την κατεύθυνση επίλυσης των γραφειοκρατικών θεμάτων χωρίς ωστόσο να μπαίνει στον πυρήνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία».

Συγκεκριμένα, για το θέμα ο ΣΕΚ πρότεινε τα εξής: H παράγραφος 10 να διαμορφωθεί ως ακολούθως: «Φορείς κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται να διαθέτουν γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα ζωικά προϊόντα εντός των λαϊκών αγορών, τηρουμένων, κατά τη μεταφορά και τη διαδικασία πώλησης αυτών, των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων και αφού εφοδιαστούν προηγουμένως με την απαραίτητη άδεια, που εκδίδεται από την οικεία Περιφερειακή Ενότητα, βάσει των κειμένων διατάξεων περί διάθεσης προϊόντων στις λαϊκές αγορές».

Το συγκεκριμένο μέτρο, σύμφωνα με τους φορείς των κτηνοτρόφων, αναμένεται να συμβάλλει θετικά στη δυνατότητα διάθεσης των γαλακτοκομικών προϊόντων των ελλήνων παραγωγών, αλλά και να ωφελήσει τους καταναλωτές που θα μπορούν πλέον νααγοράζουν υγιεινά, προϊόντα απευθείας από το… στάβλο.

Απο PASEGES.GR
 http://www.pierialife.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου