Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Και όμως βγήκαν ζωντανοί

   
Σοκ! Γνωστός εφοπλιστής σώθηκε από θαύμα όταν το πολυτελές αυτοκίνητό του μάρκας Ferrari ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε στο διαχωριστικό διάζωμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το ατύχημα που απαιτούν γερό στομάχι και κάνουν τον άνθρωπο που τις βλέπει να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να βγει κάποιος ζωντανός από αυτή την άμορφη μάζα σιδερικών, στην οποία μετατράπηκε το πανάκριβο αμάξι.


Ο εφοπλιστής Γιάννης Λεοντιάδης όμως είχε στο πλευρό του φύλακα-άγγελο καθώς ο ίδιος και ο συνοδηγός του ανασύρθηκαν στην κυριολεξία στο παρά πέντε από το κατεστραμμένο όχημα, το οποίο μάλιστα τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή στον γνωστό άνδρα της ναυτιλίας, σημειώθηκε στις 3.00 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες ο Γιάννης Λεοντιάδης έχασε τον έλεγχο της γκρι Ferrari και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο διαχωριστικό διάζωμα.

Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησε όταν καρφώθηκε πάνω σε ένα δέντρο. Το οδόστρωμα γέμισε συντρίμμια, ενώ οι δύο επιβαίνοντες ήταν αιμόφυρτοι στα καθίσματα. Εκείνη την ώρα έβρεχε και σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, το οδόστρωμα ήταν ιδιαίτερα ολισθηρό, ενώ το όχημα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Εντρομοι οι διερχόμενοι οδηγοί που είδαν την τρελή πορεία του αυτοκινήτου και την ισχυρή σύγκρουση, σταμάτησαν και προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους δύο επιβαίνοντες. Ομως ήταν αδύνατο να τους βγάλουν μέσα από την άμορφη μάζα σιδερικών στην οποία είχε μετατραπεί το αυτοκίνητο. Αμεσα ενημέρωσαν τις διωκτικές αρχές καθώς και το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε πρώτο κλιμάκιο πυροπροστασίαςς του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, άνδρες του οποίου κατάφεραν να ανασύρουν μέσα από τα συντρίμμια τραυματισμένους, αλλά ζωντανούς, τους δύο άνδρες. Αμέσως τους έβαλαν στο έδαφος και προσπάθησαν να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Δεν είχαν περάσει όμως καλά-καλά δέκα λεπτά από τον απεγκλωβισμό τους, όταν η Ferrari τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας ανατριχίλα σε όσους παρακολουθούσαν τις δραματικές στιγμές διάσωσης του εφοπλιστή και του φίλου του. Η φωτιά έκαιγε ό,τι είχε απομείνει από τη Ferrari, ενώ ο Γιάννης Λεοντιάδης και ο φίλος του παρακολουθούσαν σε κατάσταση σοκ το τραγικό συμβάν. Αν και τραυματισμένοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς είχαν σωθεί από βέβαιο θάνατο, καθώς αν οι άνδρες του κλιμακίου καθυστερούσαν έστω και λίγα λεπτά να τους απεγκλωβίσουν, θα καίγονταν ζωντανοί.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, άνδρες της οποίας έσβησαν τη φωτιά. Την ίδια στιγμή, δύο ασθενοφόρα παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο εφοπλιστής όσο και ο συνεπιβάτης του δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ωστόσο, έχουν υποστεί ισχυρό σοκ και παραμένουν για νοσηλεία καθώς φέρουν κατάγματα, αλλά και επιπόλαια τραύματα. Στο σημείο του ατυχήματος παρέμειναν για ώρες οι άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς και αστυνομικοί, οι οποίοι διενεργούσαν έρευνα προκειμένου να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του τροχαίου που παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία για τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&artid=1501001&catID=16

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου