Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 26/02/2012

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά που αργά το απόγευμα θα επηρεάσουν τα βόρεια ημιορεινά, περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο και από το βράδυ ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια χώρα, περιμένουμε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012. Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στα κεντρικά και βόρεια κυρίως τμήματα του Ιονίου και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς ισχυρούς. Σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τη νύχτα βροχές, με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, χιόνια στα ορεινά και αργά το βράδυ στα ημιορεινά, με τα φαινόμενα να είναι κατά περιόδους έντονα, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Τη νύχτα προς Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να χιονίσει για λίγο και σε τμήματα της πόλης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι με σημαντική ενίσχυση από αργά το βράδυ.

 http://www.meteo.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου