Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η μετοχή της Apple θέτει νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 500 δολάρια


Νέα Υόρκη
Η Apple κατάφερε να φτάσει ακόμα ένα ορόσημο τη Δευτέρα με την τιμή της μετοχής της να φτάνει το ιστορικό υψηλό των 503 δολαρίων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί κατά 17% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, κατά 40% τους τελευταίους δώδεκα μήνες και κατά 4.000% την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της Thomson Reuters, σχεδόν οι μισοί αναλυτές που ασχολούνται με την Apple πιστεύουν ότι η μετοχή θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 600 δολάρια.

Η Apple, εξάλλου, είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία. Ξεπέρασε την Microsoft σε κεφαλαιοποίηση το 2010 και σήμερα η αξία της εκτιμάται στα 465 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από ό,τι η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft και της Google μαζί.

Εξίσου εντυπωσιακοί είναι κι άλλοι οικονομικοί δείκτες: η Apple συγκέντρωσε πέρυσι σχεδόν 100 δισ. δολάρια σε ρευστό.

Την ίδια χρονιά, ο διευθύνων σύμβουλός της Τιμ Κουκ πήρε μισθό και μπόνους συνολικού ύψους 378 εκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα από ό,τι αναμένεται να κερδίσει το Twitter σε όλη τη διάρκεια του 2012.

Είσοδος και στις τηλεοράσεις;

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι η εταιρεία ενδέχεται να εισέλθει, ακόμα και εντός του έτους, στην αγορά των συσκευών τηλεόρασης, η οποία μετρά 230 εκατομμύρια κομμάτια το χρόνο.
Οι φήμες οργίασαν όταν ο βιογράφος του Στιβ Τζομπς, Ουόλτερ Αϊζακσον, αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής της Apple του είπε πριν πεθάνει ότι φιλοδοξεί να παράγει μία συσκευή τηλεόρασης «με το απλούστερο τρόπο χειρισμού που μπορεί κανείς να φανταστεί».
Οι παρατηρητές της αγοράς πιστεύουν ότι ο τρόπος χειρισμού για τον οποίο έκανε λόγο ο Τζομπς είναι κάτι παρόμοιο με τη λειτουργία φωνητικών εντολών Siri, που έκανε το ντεμπούτο της στο iPhone 4s.
Μεταξύ όσων παρακολουθούν την αγορά και την Apple, ο φημολογούμενος αυτός τηλεοπτικός δέκτης αποκαλείται ευρέως iTV. Η εταιρεία, όπως πάντα, τηρεί σιγή ιχθύος. Όπως όμως έγινε γνωστό, το βρετανικό δίκτυο ITV είχε ζητήσει το 2010 από τον Στιβ Τζομπς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα δώσει αυτό το όνομα σε κάποιο προϊόν της εταιρείας του.
Newsroom ΔΟΛ

 http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231150124

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου