Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 16/02/2012

Αλλαγή του σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και βροχές στα υπόλοιπα τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς με τη μέγιστη στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 1 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 1 έως 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους – βορειοδυτικούς θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές στο κέντρο, χιονόνερο στα βόρεια προάστια και χιόνια στα ορεινά από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ βορειοδυτικοί θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην πόλη, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και από μεσημέρι σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου