Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το παλάτι της Μοσχολιού


Ενα φρούριο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, με έξι οικοδομικές ενότητες, φτιαγμένο από μάρμαρο Διονύσου στην πλαγιά των Θρακομακεδόνων πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, φορτωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις...

Οι κόρες της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού, Ευαγγελία και Ράνια, μέσω εκπροσώπου τους ανέθεσαν πριν από λίγες μέρες σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της Κρήτης την πώληση της λευκής βίλας, στην τιμή του ενός εκατομμυρίου, επτακοσίων χιλιάδων ευρώ. Οι αδερφές συμφώνησαν να πουλήσουν τελικά το σπίτι που η αλησμόνητη λαϊκή τραγουδίστρια έχτιζε λιθαράκι-λιθαράκι για να συγκεντρώσει κάποτε γύρω της όλη την οικογένειά της.

Η διαδικασία πώλησης του σπιτιού φαίνεται πως μπήκε σε τελική τροχιά και μόνο ένα απρόοπτο θα μπορούσε να τη φρενάρει την τελευταία στιγμή. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής. Είναι γνωστός επιχειρηματίας, που θέλει να αποκτήσει το ακίνητο προσπαθώντας να ρίξει την τιμή κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Ως εκπρόσωπος της εταιρείας θέλω να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος πελάτης. Εμείς, όμως, θέλουμε να τονίσουμε την πραγματική αξία του ακινήτου. Υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,7 και 1,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα δύο κορίτσια της αείμνηστης ενδεχομένως να επιτρέψουν την υποχώρηση στην τιμή. Αν, δηλαδή, πέσει κοντά στο εκατομμύριο, τότε το σπίτι θα πουληθεί σύντομα» αναφέρει ο μεσίτης και γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Σωτήρης Στρατής, ο οποίος έχει έρθει από καιρό σε επαφή με τα ενδιαφερόμενα μέρη για την αγοραπωλησία.

«Αποψή μου είναι ότι οι κληρονόμοι θα πρέπει να προσλάβουν, εάν δεν το έχουν ήδη κάνει, έναν εκτιμητή ώστε η τιμή να είναι κοινή για κάθε πελάτη. Το σπίτι, που εκτείνεται σε μεγάλο οικόπεδο, είναι 400 τετραγωνικών μέτρων, έχει δύο υπόγεια, δύο ισόγεια, πρώτο και δεύτερο όροφο κκαι βέβαια ένα στούντιο στο οποίο αναπαυόταν η μεγάλη τραγουδίστρια. Κανονικά αυτό το αριστούργημα με την εκπληκτική θέα, που αντικατοπτρίζει τους κόπους μιας ζωής, θα έπρεπε να μετατραπεί σε μουσείο. Αφού, όμως, έφτασαν εδώ τα πράγματα, ας πουληθεί τουλάχιστον στην αντικειμενική του αξία» προσθέτει ο κ. Στρατής.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού, που δημοσιεύουμε σήμερα, δείχνουν ότι η γυναίκα-μύθος του λαϊκού τραγουδιού δεν πρόλαβε να χαρεί όσα με τόσο μεράκι και οικονομίες δημιούργησε, αφού την πρόλαβε η επάρατη νόσος. Τα φορέματά της που γεμίζουν τις ντουλάπες του «ανακτόρου» των Θρακομακεδόνων τονίζουν την απουσία της. Η μοίρα όμως άλλα ορίζει... Σε λίγο καιρό το σπίτι της Βίκυς Μοσχολιού θα έχει άλλον ιδιοκτήτη.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΧΙΟΣ

 http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=678074

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου