Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι ώρες αγωνίας της Σμαράγδας για τον πατέρα της


Ωρες αγωνίας για τη Σμαράγδα Καρύδη, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του πατέρα της, Ντίνου, ο οποίος σήμερα θα υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.
Πριν από λίγες μέρες ο σπουδαίος ηθοποιός εισήχθη εσπευσμένα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Αγιος Σάββας» εξαιτίας ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους δικούς του ανθρώπους.



Τις δυσκολότερες ίσως στιγμές της ζωής της περνάει η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, καθώς το άγχος της για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο λατρεμένος της πατέρας έχει φτάσει στο ζενίθ. Με το βλέμμα της στραμμένο στον ουρανό, οι προσευχές της θα συνοδεύουν τον Ντίνο Καρύδη καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, με την ελπίδα να πάνε καλά και να βγει από το νοσοκομείο υγιής, σαν να μην πέρασε ποτέ αυτή τη δοκιμασία.

Αρχικά η ηθοποιός ένιωσε να χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της όταν έμαθε ότι ο πατέρας της, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ομως, με τη βοήθεια του Θεού και της μητέρας της, Τζούλιας Αργυροπούλου, προσπαθεί να δει τα πράγματα πιο αισιόδοξα, ενώ αντλεί μεγάλη δύναμη και από την ίδια τη στάση του Ντίνου Καρύδη, ο οποίος δεν χάνει την αισιοδοξία του ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, πάντως, εκλιπαρούσε τον πατέρα της να υποβληθεί σε εξετάσεις εδώ και πολύ καιρό. Κι αυτό γιατί, παρ’ ότι ο ηθοποιός αισθανόταν έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αδιαφορούσε παντελώς για την υγεία του. Ωσπου επιδεινώθηκε το πρόβλημα, και μάλιστα με αιμορραγία. Αμέσως την κατάσταση πήραν στα χέρια τους η σύζυγός του και η κόρη του, και δίχως δεύτερη κουβέντα τον μετέφεραν επειγόντως στο νοσοκομείο. Σήμερα, χωρίς άλλη αναβολή, θα τον χειρουργήσει ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικκής Κλινικής, ογκολόγος καθηγητής Πλατανιώτης.

«Από καιρό υπέφερα, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν πήγαινα στον γιατρό. Ο Νίκος Μπουσδούκος με παρότρυνε στην πρόβα να πάω να με εξετάσουν. Πονούσα εδώ και πολύ καιρό στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας και είχα και κάποια άλλα συμπτώματα. Οταν η κατάσταση επιδεινώθηκε, η Τζούλια με έφερε στο νοσοκομείο» λέει στην «Espresso» ο Ντίνος Καρύδης.

Ο γνωστός ηθοποιός υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις και σε κολονοσκόπηση και περίμενε από στιγμή σε στιγμή να υποβληθεί σε εγχείρηση. «Ο γιατρός μου, ο κ. Πλατανιώτης, είναι εξαίρετος. Πάντα με το καλαμπούρι και το χαμόγελο στα χείλη. Δεν έχω, λοιπόν, καμία αγωνία που πάω στο... μαχαίρι, είμαι γερό καρύδι. Θα μου αφαιρέσουν ένα κομμάτι εντέρου και θα το συνδέσουν με το υπόλοιπο. Θα με ναρκώσουν και ό,τι ήθελε προκύψει. Ελπίζω να ξυπνήσω μετά την εγχείρηση. Ο,τι θέλει ο Θεός, που είναι πάνω από όλα και όλους».

Ο Ντίνος Καρύδης για λόγους υγείας αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του στις προγραμματισμένες παραστάσεις του πολυβραβευμένου έργου «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκριν», στο οποίο θα ερμήνευε τον ομότιτλο ρόλο, με τον Γιάννη Αϊβάζη δίπλα του, σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου, ο οποίος τώρα θα τον αντικαταστήσει στην παράσταση.

«Είναι μεγάλη η λύπη που έχασα την ευκαιρία να παίξω τον ρόλο του κ. Γκριν, έναν ρόλο που σπάνια δίνεται η ευκαιρία σε ηθοποιό να υποδυθεί. Ευτυχώς θα τον παίξει ο Νίκος Μπουσδούκος, που έχει σκηνοθετήσει την παράσταση και μας δίδαξε σε βάθος τα πράγματα. Οπως με ενημέρωσε ο θεράπων ιατρός μου, θα χρειαστώ τουλάχιστον δύο μήνες ανάρρωση».

Μάλιστα, ο ηθοποιός μάς εκμυστηρεύτηκε ότι η χθεσινή ήταν μία από τις πιο δύσκολες μέρες του, αλλά είναι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Ο Γιάννης Αϊβάζης, που έπαιζαν μαζί στην παράσταση και κατά την διάρκεια των προβών ανέπτυξαν βαθιά αλληλοεκτίμηση, επισκέφθηκε τον Ντίνο Καρύδη στο νοσοκομείο για να του ευχηθεί περαστικά.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

 http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&artid=1495932&catID=16

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου