Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το Twitter πουλά προσωπικά δεδομένα των χρηστών του χωρίς να το γνωρίζουν!

Tο Twitter διατηρεί αρχείο με όλες τις αναρτήσεις , και εν συνεχεία φέρεται να τα πουλά σε βρετανική εταιρεία, εν αγνοία των χρηστών που τα δημοσίευσαν…
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, τα «τιτιβίσματά» μας δεν είναι όσο προστατευμένα θεωρούσαμε μέχρι σήμερα, αφού όπως έγινε γνωστό, τα πουλά στην εταιρεία Datasift, που με τη σειρά της τα επεξεργάζεται, ώστε μέσω αυτών να προβάλλονται στοχευμένες διαφημίσεις.

Η Datasift εξειδικεύεται στην ανάλυση και επεξεργασία των tweets, πουλώντας εν συνεχεία τις πληροφορίες σε άλλες εταιρείες, προκειμένου να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν τις διαφημίσεις τους. Σημειώνεται, ότι τουλάχιστον 700 εταιρείες αναμένουν να δοκιμάσουν την προσφορά της Datasift.
Μέχρι σήμερα οι διαφημιστικές μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα tweets των τελευταίων 30 ημερών, όμως τώρα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις αναρτήσεις από τον Ιανουάριο του 2010!
Η αποκάλυψη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκατομμυρίων χρηστών της ιστοσελίδας, που παρ’ όλα αυτά, μπορούν να ανατρέξουν στις αναρτήσεις τους και να σβήσουν όσες δεν θα ήθελαν να φαίνονται πια.






 http://www.tsantiri.gr/internet/to-twitter-poula-prosopika-dedomena-ton-christon-tou-choris-na-to-gnorizoun.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου