Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Bροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα


Bροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώραΓια σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες κυρίως στις θαλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Αττική: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και βόρεια και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές όποτε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασίας: από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση από το βραδύ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασίας: από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασίας: από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής στέρεας και της ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Εξασθένηση από τα βορειοδυτικά το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα ιονίου τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασίας: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στις θαλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Θερμοκρασίας: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη: Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.Θερμοκρασίας: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και νωρίς το πρωί ισχυρές καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν.  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασίας: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


 http://www.tsantiri.gr/ellada/broches-kategides-ke-tsouchtero-krio-se-oli-ti-chora.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου