Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το μεγάλο ραντεβού με την Ρόζα Παλάμη και τις πέντε αδελφές της.

 Το μεγάλο ραντεβού με την Ρόζα Παλάμη και τις πέντε αδελφές της.
Αρχίζω το ασφαλές σεξ.
Ταΐζω τις πάπιες.
Πέντε με έναν.
Βάφω το ταβάνι.
Ξεφλουδίζω την μπανάνα.
Χαϊδεύω τη σαύρα.
Παίζω την μονόχορδη κιθάρα.
Γυαλίζω το σπαθί.
Ο Ρωμαίος και ο Εαυτός του.
Μυστική χειραψίa.... Τι είναι?
Σήμερα πλέον, έχει γίνει επιστημονικά και κοινωνικά αποδεκτό, ότι ο αυνανισμός αποτελεί μία πράξη φυσιολογική και ακίνδυνη, τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία και αποτελεί φυσιολογική λειτουργία και κοινή εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους όλων των φυλών και όλων των εποχών.
Πολύ περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνιστά έναν υγιή τρόπο ανακούφισης των σεξουαλικών αναγκών και εντάσεων, ενώ μπορεί να συνεισφέρει στην ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφο. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα από ψυχαναλυτές κατά το 19ον αιώνα για τη θεραπεία της υστερίας στις γυναίκες. Τα επόμενα χρόνια επικράτησε η αντίληψη ότι κατά τον αυνανισμό αφαιρείται ουσία από το μυελό των οστών, ενώ σήμερα μία τέτοια αντίληψη θεωρείται άτοπη και απόλυτα αναληθής από τους επιστήμονες.
Ποσοστό άνω του 90% των ανδρών και 80% των γυναικών αυνανίζονται -οι άντρες σε διπλάσια συχνότητα από
τις γυναίκες. Τα ποσοστά πέφτουν λίγο μετά το γάμο, 72% για τους άντρες και 68% για τις γυναίκες.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο αυνανισμός δεν αποτελεί υποκατάστατο και δεν εκλείπει στο γάμο ή γενικότερα τη δημιουργία μίας μόνιμης σχέσης. Είναι σχετικά σπάνιο για κάποιον να προτιμάει να αυνανίζεται από το να έχει κανονική σεξουαλική ζωή με κάποιο άλλο άτομο.
Πως βιώνεται ο αυνανισμός;
Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Ο γυναικείος αυνανισμός είναι πιο ποικίλος αλλά και πιο εχέμυθος, ενώ οι άντρες μιλούν γι’ αυτόν σχετικά πιο ελεύθερα και με χιούμορ. Ο αυνανισμός βιώνεται ως μοναχική εμπειρία. Η αυτοϊκανοποίηση είναι για τους περισσότερους μια εντελώς προσωπική υπόθεση και ο αυνανισμός ένα από τα πιο λεπτά θέματα συζήτησης. Μεγάλο μέρος της διέγερσης προκαλείται μέσω σεξουαλικών φαντασιώσεων. Τα 2/3 των αντρών και γυναικών, φαντασιώνονται τη συνουσία με κάποιο φιλικό ή γνωστό τους πρόσωπο, ή και με κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Επίσης, επαφές με άγνωστα πρόσωπα, ομαδικό σεξ, όργια και βίαιο σεξ αποτελούν συνηθισμένες φαντασιώσεις.
Σε ποια ηλικία ξεκινά και σε ποια ηλικία σταματά να αυνανίζεται κάποιος/α;
Ο αυνανισμός αποτελεί σεξουαλική πράξη τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, η οποία εκδηλώνεται για πρώτη φορά συνήθως κατά την περίοδο της εφηβείας του ατόμου, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτήν την ηλικία. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αυνανίζεται και μετά την ενηλικίωση, ενώ έρευνες σε βρέφη και νήπια έχουν αποδείξει ότι ο αυνανισμός συναντάται ήδη από αυτές τις ηλικίες. Γάλλοι επιστήμονες δημοσίευσαν μελέτη στη οποία τεκμηριώνουν με φωτογραφικό υλικό ότι και στη ενδομήτρια ζωή του εμβρύου λαμβάνει χώρα ο αυνανισμός.
Άνδρες και γυναίκες ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους με τον αυνανισμό, ο οποίος συνήθως αρχίζει περίπου στα δέκα ή έντεκα χρόνια ενώ άλλα παιδιά το ανακαλύπτουν πολύ αργότερα. Φυσικά, αγόρια και κορίτσια παίζουν από πολύ νωρίτερα με τα γεννητικά τους όργανα. Ιδιαίτερα τα αγόρια, πιάνουν το πέος τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής τους, επειδή το βλέπουν σαν ένα περίεργο εξάρτημα, που προεξέχει από το υπόλοιπο σώμα τους. Όταν τα παιδιά, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών, το αγγίζουν τα γεννητικά τους όργανα αρχίζουν να γνωρίζουν το σώμα τους. Πρόκειται για τον ανατομικό αυνανισμό μέσω του οποίου ανακαλύπτουν την ανατομία τους, επιδιώκουν ίσως την έντονη ηδονή αλλά δε φτάνουν στην εκσπερμάτωση.
Τα νήπια χαϊδεύονται για την ευχαρίστηση που νιώθουν. Όταν γίνουν πέντε ή έξι χρόνων, επιδίδονται σε σεξουαλικές διερευνήσεις με μορφή παιχνιδιού με άλλα συνομήλικά τους παιδιά. Μόνο όταν τα αγόρια και τα κορίτσια φτάσουν στην εφηβεία, οπότε αρχίζει και η παραγωγή αρσενικών και θηλυκών ορμονών, καταφεύγουν στον αυνανισμό συνειδητά, για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση.
Συνήθως οι ενήλικοι άντρες εξακολουθούν να αυνανίζονται, αν και με συχνότητα σημαντικά μικρότερη σε σχέση με την εφηβεία. Ένα ενήλικο άτομο που για κάποιο διάστημα δεν έχει τη δυνατότητα σεξουαλικών επαφών είναι φυσιολογικό να καταφεύγει στον αυνανισμό. Όμως και ένα άτομο που έχει τακτικές σεξουαλικές επαφές είναι δυνατό να αυνανίζεται, χωρίς να υπάρχει τίποτα το παθολογικό, αρκεί να μην προτιμάται συστηματικά ο αυνανισμός από τη σεξουαλική επαφή. Ο αυνανισμός είναι μια δραστηριότητα που δεν εγκαταλείπεται από τον άντρα με την ενηλικίωσή του. Πολλές φορές μάλιστα, ένας άντρας εξακολουθεί να αυνανίζεται ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. Τα ίδια περίπου ισχύουν κα για την ενήλικη γυναίκα. Ειδικές μελέτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι πάνω από το 40% των ατόμων και των δύο φύλων, σε ηλικία άνω των εξήντα, καταφεύγουν τακτικά στον αυνανισμό. Άρα λοιπόν, μόνος ο αυνανισμός δεν αρκεί να χαρακτηρίσει παθολογική τη σεξουαλικότητα ενός ενήλικου ανθρώπου, άντρα ή γυναίκας.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες ανακαλύπτουν την αυτοϊκανοποίηση πιο αργά σε σχέση με τους άντρες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα γεννητικά όργανα των γυναικών παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία στην εξερεύνηση. Διόλου τυχαία, στη διάρκεια του παιδικού αυνανισμού τα αγόρια χαϊδεύουν κατευθείαν το πέος, ενώ τα κορίτσια περιορίζονται συχνότερα στο να πιέζουν την ήβη τους πάνω σ’ ένα μαλακό αντικείμενο, όπως ένα μαξιλάρι.
Οι άντρες φτάνουν στη σεξουαλική τους ακμή πρόωρα, σε ηλικία 20-40 χρονών, ενώ οι γυναίκες στα 30-50, γι’ αυτό κι εκείνοι πρέπει να μάθουν να ικανοποιούνται από πριν. Οι γυναίκες, αφού ανακαλύψουν τον αυνανισμό, καταφεύγουν συχνότερα σ’ αυτόν έως τα 50 τους χρόνια, για να εξισορροπήσουν τη διαφορά. Στους άντρες συμβαίνει το αντίθετο.
Ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση;
Ούτε τύφλωση προκαλεί, ούτε κώφωση, ούτε οτιδήποτε άλλο.
Τα στατιστικά λένε ότι 9 στους 10 άντρες έχουν αυνανιστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους…και ότι ο δέκατος λέει ψέματα. Τις τελευταίες δεκαετίες το φεμινιστικό κίνημα, η σεξουαλική επανάσταση και η χειραφέτηση των γυναικών έχει απελευθερώσει το ασθενές φύλο και σε αυτό το θέμα. Όσες έρευνες έχουν γίνει για τον αυνανισμό καταλήγουν ότι δεν προκαλεί «καμία νόσο και καμία μαλακία». Μια έρευνα από το Ινστιτούτο Κίνσεϊ που μελέτησε ανθρώπους που αυνανίζονταν για χρόνια πάνω από τέσσερις φορές την ημέρα έδειξε ότι ήταν απολύτως υγιείς. Ο μύθος αυτός οφείλεται κατά κύριον λόγο στην Εκκλησία, η οποία θεωρεί τον αυνανισμό αμάρτημα (τον ονομάζει «η κατά μόνας αμαρτία»).
Είναι φυσικό να αυνανίζονται οι παντρεμένοι;
Οι έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα δείχνουν ότι όχι μόνο είναι συνηθισμένο και για τα δύο φύλα να αυνανίζονται ενώ είναι παντρεμένοι αλλά και ότι είναι επωφελές για τη σεξουαλική τους ζωή. Στις ευεργετικές επιδράσεις αναφέρονται η ανακούφιση από το άγχος, ο καλύτερος έλεγχος των οργασμός και η χρήση του ως εναλλακτικής απόλαυσης στη σεξουαλική ζωή.
Είναι φυσικό να αυνανίζονται οι παντρεμένοι ο ένας μπροστά στον άλλο;
Αφύσικο είναι για τα ζευγάρια που δεν είναι τόσο ανοιχτά στο θέμα του σεξ. Και δεδομένης όλης της αρνητικής δημοσιότητας του θέματος είναι λογικό να αισθάνεται κάποιος αμηχανία ή ντροπή να αυνανιστεί μπροστά στο σύντροφο του. Λογικό όμως δεν σημαίνει και δικαιολογημένο. Σε ότι αφορά τις επιστημονικές προσεγγίσεις οι περισσότεροι ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμου συστήνουν την επικοινωνία ως το καλύτερο μέσο για να ξεπεραστούν τα αρνητικά συναισθήματα και οι επιπλοκές από τέτοια ζητήματα σε ένα γάμο.
Ο αυνανισμός στερεί στις γυναίκες τον οργασμό κατά τη συνουσία;
Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Για τις περισσότερες γυναίκες η κλειτορίδα είναι το κέντρο της σεξουαλικής απόλαυσης. Η θέση της κλειτορίδας, όμως, δεν επιτρέπει τη διέγερση της κατά τη συνουσία και κατ’ επέκταση τον οργασμό. Αυτή είναι η αιτία που πολλές γυναίκες διαχωρίζουν τα δύο είδη σεξουαλικής απόλαυσης.
Είναι αφύσικο να αυνανίζονται τα παιδιά της σχολικής ηλικίας;
Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι κινήσεις ψηλάφησης των γεννητικών οργάνων γίνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια της κύησης. Το αφύσικο θα ήταν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας να μην εξερευνούν το σώμα τους! Σε μερικές κοινωνίες, το σεξ αποτελεί ταμπού από τη βρεφική ηλικία μέχρι την εφηβεία: «μην αγγίζεις τον εαυτό σου», «μη χαϊδεύεσαι», «μη διαβάζεις πορνογραφικά περιοδικά», «μη λες άσχημες (με σεξουαλικά υπονοούμενα) λέξεις» κ.ο.κ. Η κεντρική ιδέα είναι ότι κανείς κάνει σεξ όταν μεγαλώσει και όταν είναι ερωτευμένος/η. Όταν λοιπόν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, υπάρχει η προσδοκία ότι το παρθένο άτομο (νέος ή νέα) θα λειτουργήσει άψογα, θα ξέρει τι να κάνει στο σύντροφό του, πως να έχουν και οι δύο οργασμό, κ.λπ. Εντελώς αβάσιμες προσδοκίες! Όμως, όλοι ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να λειτουργήσει αν ήδη από μικρή ηλικία το παιδί μαθαίνει ότι το σεξ είναι κακό πράγμα και δεν έχει διδαχτεί κάποια βασικά πράγματα γι’ αυτό. Τα νέα άτομα ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή με ένα αντιφατικό μήνυμα σχετικά με το σεξ, επομένως υπάρχει ένα πέπλο ντροπής που καλύπτει πολλά πράγματα.
Παράδειγμα:
Η μητέρα βλέπει τον τετράχρονο γιο της να τρίβει τα γεννητικά του όργανα πάνω από το παντελόνι του και τον ρωτάει «τι κάνεις;» (φυσικά και ξέρει τι κάνει, παρ’ όλα αυτά τον ρωτάει!).
Το αγοράκι απαντάει «τίποτα». (Ξέρει τι κάνει, αλλά ακόμα και στην ηλικία των τεσσάρων ετών αρνείται τις πράξεις του).
Η μητέρα αγνοεί εντελώς το ψέμα του και λέει: «σταμάτα!».
Το αγοράκι εμμέσως παραδέχεται την αλήθεια λέγοντας «εντάξει» και χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις, επιστρέφει στα παιχνίδια του.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει σχεδόν σε κάθε σπίτι και αξίζει τον κόπο να παρατηρήσει κανείς την έλλειψη ανοιχτής, ειλικρινούς, ξεκάθαρης επικοινωνίας. Το αγοράκι έμαθε ήδη ότι η πράξη του είναι τόσο «φριχτή», τουλάχιστον στα μάτια της μητέρας του, που δεν εκφράζεται με λόγια. Αποφεύγουν να συζητήσουν γιατί το αγοράκι αγγίζει τα γεννητικά του όργανα ή πόσο όμορφα νιώθει κάνοντάς το. Η μητέρα δεν παραδέχεται -πιθανόν ούτε στον εαυτό της- ότι το έχει κάνει ιδιαιτέρως και δεν ξεκαθαρίζει στο αγοράκι ότι το να δίνει κανείς ευχαρίστηση στον εαυτό του με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει όταν είναι μόνο του, αλλά όχι δημοσίως. Αντίθετα, το αγοράκι πρέπει να βγάλει μόνο του τα συμπεράσματά του από τη μπερδεμένη συζήτηση με τα αντιφατικά μηνύματα. Το συμπέρασμά του μπορεί να είναι οτιδήποτε: «το να αγγίζομαι είναι κακό πράγμα», «αν δε με δει κανένας, τότε δεν πειράζει», «είμαι κακό παιδί και κάνω πολύ άσχημα πράγματα». Τα ταμπού και η σιωπή δημιουργούν μυστικά, μερικές φορές όμορφα, άλλοτε όμως άσχημα και βασανιστικά. Μια καλή συζήτηση και ειλικρίνεια είναι το καλύτερο αντίδοτο.
Υπάρχει κάποιο όριο στην συχνότητα του αυνανισμού;
Δεν υπάρχει ιατρικά αποδεκτό κριτήριο, το οποίο να καθορίζει τα όρια του «φυσιολογικού» αυνανισμού, αλλά ούτε και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο αυνανισμός, όποια και αν είναι η συχνότητά του, οδηγεί σε κάποια μορφή πνευματικής ασθένειας. Ο αυνανισμός, ωστόσο, χαρίζει σε μια σχέση περισσότερο αισθησιασμό και μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση.
Ο συχνός αυνανισμός συνιστά πρόβλημα;
Είναι γεγονός ότι κυκλοφορούν πολλοί μύθοι σχετικά με τον αυνανισμό οι οποίοι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κάποια ηλικία που θα πρέπει να διακόψει κανείς τη συνήθεια να αυνανίζεται. Ο αυνανισμός είναι μία απολύτως φυσιολογική πράξη ερωτισμού, μέσα από την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τη σεξουαλικότητά μας και την εξερευνούμε με τη βοήθεια της φαντασίας μας. Δεν έχει καμία βλαβερή συνέπεια και αποτελεί πρόβλημα μόνο όταν το άτομο νιώθει την καταναγκαστική ανάγκη να αυνανιστεί υποχρεωτικά, ακόμη και όταν δεν έχει την ανάλογη διάθεση. Για παράδειγμα κάποιοι άντρες χρησιμοποιούν τον αυνανισμό προκειμένου να ελέγξουν την ποιότητα της στύσης του ή γενικώς για να «τεστάρουν» τον εαυτό τους. Μάλιστα, ακόμη και στις περιπτώσεις αυτές λόγος ανησυχίας υπάρχει μόνον όταν οι καταναγκασμοί αυτοί εκδηλώνονται συχνά και προκαλούν δυσφορία στο άτομο ή επηρεάζουν τη λειτουργικότητά του.
Μπορεί ο αυνανισμός να έχει και ευεργετικές επιδράσεις;
Δεν αποκλείεται, αν και δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New Scientist, οι άνδρες που αυνανίζονται συχνά, ελαττώνουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη. Ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας ανέφερε ότι «Η προστασία από τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να προκύψει και μέσω του αυνανισμού, ο οποίος ευνοεί την έκπλυση του προστάτη κατά την εκσπερμάτωση, απομακρύνοντας έτσι καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται εκεί».
Η διατροφή ή ο συχνός αυνανισμός επηρεάζουν τη γονιμότητα του σπέρματος;
Η ερώτηση συχνά αφορά έναν άντρα που ενδιαφέρεται να αποκτήσει παιδί και μετά από αποτυχημένες προσπάθειες έχει υποβληθεί σε ειδική εξέταση που ονομάζεται σπερμοδιάγραμμα, μέσω της οποία τεκμηριώθηκε ότι η κινητικότητα του σπέρματός του δεν είναι επαρκής για τεκνοποίηση. Ωστόσο πολλοί νέοι άντρες δείχνουν να προβληματίζονται χωρίς λόγο για τέτοιου είδους ζητήματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σύγχρονος τρόπος διατροφής είναι τόσο πλούσιος που δε χρειάζεται να καταφύγετε σε ειδικές τροφές για να εξασφαλίσετε τη γονιμότητά σας, ενώ δε θα πρέπει να σας απασχολεί ούτε η συχνότητα του αυνανισμού.
Έχει σχέση ο αυνανισμός με την ακμή και τα σπυράκια;
Καμία απολύτως. Η ακμή οφείλεται σε άλλους λόγους, όπως κληρονομικότητα, κακή διατροφή, άγχος κ.ά. Υπάρχει περίπτωση, κατά τον οργασμό μετά τον αυνανισμό, λόγω της υψηλότερης κυκλοφορίας του αίματος, να ερεθιστούν κάπως τα ήδη υπάρχοντα σπυράκια. Τίποτα παραπάνω όμως. Προφανώς, η ακμή δεν θα εξαφανιστεί, αν κάποιος ή κάποια σταματήσει να αυνανίζεται.
Ο αυνανισμός προκαλεί…τριχοφυία της παλάμης;
Πάνω από το 90% των ανθρώπων αυνανίζονται. Έχετε δει πολλούς με…μαλλιαρές παλάμες;


http://www.pare-dose.net/?p=2354

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου