Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Facebook





Ο Paul Ceglia είναι ένας Νεοϋορκέζος που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του Facebook. Ο Ceglia ισχυρίζεται εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ότι του ανήκει το 50% του Facebook κι έχει ξεκινήσει άγριο δικαστικό αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση.






Ο Ceglia λέει ότι είχε υπογράψει σύμβαση με τον Mark Zuckerberg το2003, με θέμα την ανάπτυξη της υπηρεσίας που αργότερα μετεξελίχθηκε στο Facebook. Με βάση αυτή τη σύμβαση, ο Ceglia λέει ότι του ανήκει το 50% της επιχείρησης. Πριν από λίγους μήνες, η δικαιοσύνη έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του Ceglia είναι αβάσιμοι και ο επίδοξος διεκδικητής του θρόνου κλήθηκε να καταβάλει πάνω από 75.000 δολάρια για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων. Παράλληλα, όμως, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Facebook να αφαιρεθεί από τον Ceglia το δικαίωμα να προσφύγει και πάλι στη δικαιοσύνη.


Ο Ceglia προσλαμβάνει τώρα μια νέα ομάδα δικηγόρων κι ετοιμάζεται για το νέο επεισόδιο στο δικαστικό πόλεμο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010. Οι δικηγόροι του, μάλιστα, είναι πεπεισμένοι ότι η υπόθεση έχει βάση και πρόκειται να υποστηρίξουν τη θέση τους ενώπιον του δικαστηρίου στις 4 Απριλίου.


Κατά πάσα πιθανότητα, η νέα προσφυγή του Ceglia θα έχει την τύχη των προηγούμενων, αλλά καταλαβαίνουμε ότι "είναι πολλά τα λεφτά" και δύσκολα μπορεί κανείς να παρατήσει έναν τέτοιο αγώνα.




Πηγή: zdnet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου