Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 21χρονος Πακιστανός

Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο. Ο Αχμέτ Βακάς κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα Σύρου.


Ο Πακιστανός είχε ζητήσει 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ μαζί του κρατούνται και δυο ομοεθνείς του που έφυγαν μαζί του από την Πάρο και συνελήφθησαν στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας το πρωί του Σαββάτου με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Προκαλεί από το κελί ο 21χρονος Πακιστανός


Στο μεταξύ, χθες κλήθηκε εσπευσμένα ιατροδικαστής στην Ερμούπολη για να εξετάσει την καταγγελία του 21χρονου κηπουρού πως ο αστυνομικός φρουρός του μαζί με έναν ντελιβερά τον χτύπησαν άσχημα στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο Αχμέτ Βακάς στον διοικητή Ασφαλείας της Σύρου το βράδυ της Κυριακής εμφανίστηκε έξω από το κελί όπου κρατούνταν ιδιοκτήτης εστιατορίου της Σύρου, ο οποίος έφερε στον κρατούμενο το φαγητό που είχε παραγγείλει. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Βακάς, ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του κελιού του και μαζί με τον ντελιβερά άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές.
Μετά τα παράπονα του Πακιστανού ο αξιωματικός υπηρεσίας έκανε έγγραφη αναφορά και διατάχτηκε η κράτηση των δύο, που πέρασαν όλο το βράδυ στο διπλανό κελί με τον δράστη της επίθεσης σε βάρος της 15χρονης. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Βακάς διέγνωσε ένα οίδημα στο πρόσωπο του Πακιστανού, το οποίο σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα θα μπορούσε να έχει προκληθεί έως και μια εβδομάδα νωρίτερα.
Χθες το μεσημέρι με εντολή του εισαγγελέα αφέθησαν και οι δύο ελεύθεροι. Ωστόσο αυτό το επεισόδιο προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, και για μια ακόμη φορά συγκεντρώθηκαν πολίτες έξω από το αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθούν.

Αντιπερισπασμός. Για τη μεταφορά του στον εισαγγελέα το απόγευμα της Κυριακής στήθηκε μια «παράσταση», όπου τον Πακιστανό υποδύθηκε νεαρός δόκιμος αστυνομικός. Ο αστυνομικός που κάλυπτε το πρόσωπό του συνοδεία συναδέλφων του βγήκε από την κυρίως είσοδο όπου περίμεναν εκπρόσωποι του Τύπου καθώς και πολίτες για να αποδοκιμάσουν τον δράστη της επίθεσης. Την ίδια στιγμή από άλλη έξοδο ο πραγματικός δράστης μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο, όπου και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.
Οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή της Χρυσής Ακτής όπου ο Βακάς επιτέθηκε στην ανήλικη Ελληνίδα με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε στην αρχική του κατάθεση, να της κλέψει το κινητό, για να εντοπίσουν το τηλέφωνο. Ο δράστης ανέφερε το μέρος όπου πέταξε τη συσκευή, η οποία όμως δεν έχει βρεθεί ακόμη, παρότι έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι και ανιχνευτές μετάλλων.
Τον ισχυρισμό του, πάντως, πως επιτέθηκε στην κοπέλα για να της πάρει μόνο το τηλέφωνο και αφού είδε πως δεν τα κατάφερνε ξεκίνησε να της χτυπάει με μανία το κεφάλι στα βράχια τον απορρίπτουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκτιμούν πως επιδίωξη του δράστη ήταν από την αρχή η σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας. «Το μέρος που επέλεξε για την επίθεση, αλλά και τα ευρήματα από την ιατροδικαστική έρευνα δεν δικαιολογούν την απόπειρα κλοπής ενός κινητού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.



Διασωληνωμένη η Μυρτώ
Την ίδια ώρα η 15χρονη Μυρτώ εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στην Εντατική του Νοσοκομείου Αττικόν. Παραμένει διασωληνωμένη και οι θεράποντες ιατροί της αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη αλλά σταθερά ελεγχόμενη





http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4743575

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου