Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Tρελή» κούρσα» από τον Τσάκωνα στα ημιτελικά των 200μ.

Ελσίνκι, Φινλανδία
Με χαρακτηριστική άνεση ο Λυκούργος Τσάκωνας πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό των 200 μέτρων ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επίδοση 20,73, με τα τελευταία μέτρα της κούρσας να τα τρέχει στο... ρελαντί. Ο 22χρονος Σπαρτιάτης σπρίντερ θα επιστρέψει το απόγευμα στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι για τον ημιτελικό, όπου θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.


Μετά το τέλος της κούρσας, ο Τσάκωνας τόνισε: «Είμαι καλά, όλα πήγαν όπως τα υπολόγισα. Το βιράζ είναι περίεργο και με πετάει, το ίδιο όμως είναι για όλους. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Αρχικά θέλω να μπω στον τελικό κι από εκεί και πέρα όλα γίνονται».

Ο Τσάκωνα ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα μέτρα, μπήκε οδηγώντας την κούρσα στην τελική ευθεία, και περίπου 50 μ. πριν από το τέλος «τσέκαρε» τους αντιπάλους του γυρίζοντας το κεφάλι του και στη συνέχεια «χαλάρωσε».

Έτσι, ο Τσάκωνας μπήκε στον ημιτελικό ως ο δεύτερος ταχύτερος, μαζί με τον Γάλλο Μπεν Μπασό, που σημείωσε την ίδια επίδοση στην πρώτη σειρά τερματίζοντας πίσω από τον Βέλγο Τζόναθαν Μπορλέ ο οποίος ήταν ο πιο γρήγορος του προκριματικού με 20.61.

Η Μπελιμπασάκη προκρίθηκε στον ημιτελικό

Η Μαρία Μπελιμπασάκη προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μέτρων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Ελσίνκι, καθώς στην 1η προκριματική σειρά τερμάτισε στην 3η θέση με επίδοση 23 δεύτερα και 55 εκατοστά.

Αποκλείστηκε ο Τρέμος στη δισκοβολία

Ο Γιώργος Τρέμος αποκλείστηκε από τον τελικό της δισκοβολίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Ελσίνκι, καθώς στον προκριματικό είχε μία βολή στα 56 μέτρα και 94 εκατοστά και δύο άκυρες. Το όριο πρόκρισης ήταν τα 66 μέτρα, ενώ ο 23χρονος πρωταθλητής κατέλαβε την 14η θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ.

Η επίδοση που πέτυχε ο Έλληνας αθλητής δεν ήταν αρκετή για να τον φέρει στον τελικό ώστε να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλύτερη εμφάνιση και αποτέλεσμα.

Καλό ξεκίνημα για Υφαντίδου

Σε καλή κατάσταση έδειξε να βρίσκεται η Σοφία Υφαντίδου, που ξεκίνησε τις προσπάθειές της στο έπταθλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ελσίνκι. Στο πρώτο αγώνισμα, τα 100 μ. εμπόδια, η αθλήτρια από τη Βέροια κέρδισε τη σειρά της με 13.82. Ετσι πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, που είναι 13.76 και το σημείωσε φέτος. Το επόμενο αγώνισμα του προγράμματος για το έπταθλο είναι το ύψος.

Εκτός τελικού οι Διαμαντάρας και Γ. Τσάκωνας στο μήκος

Ο Δημήτρης Διαμαντάρας και ο Γιώργος Τσάκωνα, δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που φιλοξενείται στο Ελσίνκι. Ο Διαμαντάρας είχε καλύτερο άλμα στα 7.81μ. (7.80, 7.79 τα άλλα δύο), ενώ ο Τσάκωνας «προσγειώθηκε» στα 7.64μ. (7.62, 7.63 τα άλλα δύο άλματα).

 http://sports.in.gr/stivos/article/?aid=1231202749

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου