Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τι να τρως βάσει ομάδας αίματος

 (Μέρος 1ο)

Η ομάδα αίματος θα σου δείξει το δρόμο προς τη λεπτή σιλουέτα

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις κορμάρα σαν την Σέριλ Κόουλ, το μυστικό της το αποκαλύψαμε. Η δίαιτα βάσει της ομάδας αίματος που ανήκεις σου δείχνει το δρόμο. Όχι μόνο για να δείχνεις θεά μέσα στο μαγιό σου αυτό το καλοκαίρι αλλά και για να διατηρείσαι υγιής!


Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις κορμάρα σαν την Σέριλ Κόουλ, το μυστικό της το αποκαλύψαμε. Η δίαιτα βάσει της ομάδας αίματος που ανήκεις σου δείχνει το δρόμο. Όχι μόνο για να δείχνεις θεά μέσα στο μαγιό σου αυτό το καλοκαίρι αλλά και για να διατηρείσαι υγιής!
Για γυναίκες με ομάδα αίματος Ο:
Η σχέση με το βάρος σου: ανήκεις στην ομάδα αίματος που καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην Μεγάλη Βρετανία (σε ποσοστό 44%)και όχι μόνο. Ο μεταβολισμός σου δεν τρέχει αρκετά γρήγορα και δεν διασπάς όλους τους τύπους τροφών το ίδιο εύκολα ή με τον ίδιο τρόπο. Uμε άλλα λόγια, η φίλη σου η Τζένη μπορεί να τρώει ένα πακέτο πατατάκια και να μην παίρνει γραμμάριο αλλά εσύ με 3 πατατάκια να βλέπεις τη ζυγαριά να βαραίνει.
Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή σου: το κόκκινο κρέας σου κάνει καλό εφόσον το καταναλώνεις 6 με 8 φορές την εβδομάδα σε ποσότητα 100-180γραμμαρίων. Προτίμησε το κρέας ζώων που τρέφονται με χλόη που είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά. Μην σνομπάρεις τα λαχανικά: ένα μπολάκι λάχανο περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου σε σχέση με ένα ποτήρι γάλακτος. Βάλε μια μερίδα σαλάτας σε όλα σου τα γεύματα ενώ για σνακ προτίμησε τους ξηρούς καρπούς και τα σποράκια. Τα φρούτα σου αρέσουν επειδή είναι γλυκά αλλά μην το παρακάνεις αφού τείνεις ν' αποθηκεύεις περισσότερη ζάχαρη απ' όση καις. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δημητριακά. Αν θέλεις να χάσεις κιλά ή να διατηρήσεις το ιδανικό βάρος, απόφυγε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από βοοειδή.
Μυστικά για γρήγορη απώλεια κιλών: ο μεταβολισμός σου είναι πάρα πολύ αργός γι' αυτό και πρέπει να συνδιάζεις την σωστή διατροφή με ένα δυναμικό άθλημα. Το τρέξιμο και το κολύμπι
Από κρέας:
Ναι: κόκκινο κρέας και πουλερικά
Όχι: χοιρινό και κυνήγι
Τip: πες ναι στο μοσχαρίσιο κρέας
Από ψάρι:Ναι: σκουμπρί, ρέγκα
Όχι: καλαμάρια, χταπόδι
Tip: κατανάλωσε ψάρι συστηματικά αλλά μην το χρησιμοποιείς ως υποκατάστατο του κρέατος. Χρειάζεσαι και τα δύο.

Γαλακτοκομικά:
Ναι: βούτυρο, τυρί και γιαούρτι από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα.
Όχι: τυρί γάλα και γιαούρτι αγελαδινό
Tip: περιόρισε την κατανάλωση γιαουρτιού στα 2 την εβδομάδα και κάνε το ίδιο και με το τυρί.

Αυγά:
Ναι: αυγά κότας και πάπιας
Όχι: αυγά χήνας και κυνηγιού
Tip: κατανάλωσε μέχρι 6 αυγά την εβδομάδα

Για γυναίκες με ομάδα αίματος Α:
Η σχέση με το βάρος σου: μοιράζεσαι την ίδια ομάδα αίματος με το 42% του βρετανικού πληθυσμού. Άτομα της ομάδας Α στρεσάρονται ευκολότερα γεγονός που έχει αντίκτυπο και στις διατροφικές συνήθειες αλλά και στο βάρος τους. Άσχετα από το εάν το στρες σου ανοίγει ή σου κόβει την όρεξη, το περιττό άγχος μπορεί να μειώσει την ικανότητα και την ταχύτητα του οργανισμού να διασπά τις τροφές σωστά.
Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή σου: περιόρισε όσο μπορείς την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών γιατί δεν σου κάνουν πολύ καλό. Φυσικά δεν χρειάζεται να γίνεις χορτοφάγος αφού η διατροφή σου απαιτεί και την κατανάλωση πρωτεΐνης. Την απαιτούμενη πρωτεΐνη μπορείς να πάρεις από τα ψάρια όπως ο σολομός ή από τα όσπρια και τα μανιτάρια. Πες ναι στη σόγια, τα λαχανικά, τα φρούτα, τους καρπούς και τα δημητριακά. Για να συνεχίσεις να λαμβάνεις τα απαραίτητα αμινοξέα, βάλε τη σαλάτα σε κάθε γεύμα σου.
Μυστικά για γρήγορη απώλεια κιλών: συνδιάσε το διατροφικό σου πρόγραμμα με τεχνικές χαλάρωσης. Αν δεν σου αρέσει η γιόγκα βρες εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης όπως η μουσική, τα ψώνια, οι θεραπείες στο σπα ή οι δραστηριότητες που μοιράζεσαι με φίλους.
Από κρέας:
Ναι: κοτόπουλο, γαλοπούλα, στρουθοκάμηλος, φραγκόκοτα.
Όχι: μοσχάρι, χήνα, πάπια, αρνί, χοιρινό
Tip: ακόμα και στην κατανάλωση λευκού κρέατος να είσαι φειδωλή αφού ο οργανισμός σου δεν το διασπά εύκολα.

Από ψάρι:Ναι: μπακαλιάρο, σκουμπρί, πεσκαντρίτσα, σολομό, σαρδέλες και πέστροφα
Όχι: γαύρο, τσιπούρα, χέλι, σφυρίδα, γλώσσα, χταπόδι, θαλασσινά
Γαλακτοκομικά:
Ναι: φέτα, κατσικίσιο τυρί, κατσικίσιο γάλα, μοτσαρέλα, πρόβειο γάλα και γιαούρτι.
Όχι: αγελαδινό γάλα, βούτυρο και αγελαδινό τυρί

Αυγά:

Tip: κατανάλωσε μέχρι 3 αυγά την εβδομάδα αλλά όχι λιγότερα.
Για την διατροφή που πρέπει ν' ακολουθούν τ' άτομα που ανήκουν στην Β ή ΑΒ ομάδα αίματος, πήγαινε στο δεύτερο μέρος του άρθρου:
Επιμέλεια: Κατερίνα Π.

 http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13308&subid=2&pubid=8086754

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου