Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν πιο είναι το πιο υγιεινό γεύμα στον κόσμο!

Το γεύμα που χαρίζει υγεία!


Το γεύμα που χαρίζει υγεία!

Μετά από χρόνια έρευνας και την εξέταση 4000 τροφών, οι ερευνητές της βρετανικής ΜΚΟ Leatherhead Food κατέληξαν στο πιο γευστικό υγιεινό μενού που μπορεί να μας χαρίσει χρόνια! Το μυστικό υγείας του μενού, όπως σημειώνουν, κρύβεται στη μεγάλη θρεπτική αξία των πιάτων του.
Το πιο υγιεινό μενού

Αν θεωρούσες πως θα σου παρουσιάσουμε μια "βαρετή" κι άνοστη διατροφή, έκανες λάθος. Οι ερευνητές μας προτείνουν ένα γευστικότατο μενού, αποτελούμενο από τρία πιάτα: Oρεκτικό, κυρίως πιάτο κι επιδόρπιο!
Ορεκτικό: Το μενού ξεκινά με φρέσκο ​​καπνιστό σολομό τερίνα με συνοδευτικό ανάμεικτη σαλάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Κυρίως πιάτο: Το κυρίως γεύμα περιλαμβάνει κοτόπουλο κατσαρόλας με φακές και ανάμικτα λαχανικά
Επιδόρπιο: Στη θέση του γλυκού οι ερευνητές προτείνουν γιαούρτι με καρύδια και σιρόπι καραμέλας χωρίς ζάχαρη.
Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;
Όπως εξηγούν οι ερευνητές το ορεκτικό, πλούσιο σε Ωμέγα 3 λιπαρά και δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), δρα ως ασπίδα για την καρδιά και ενισχύει το κυκλοφοριακό.
Το κυρίως πιάτο, που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και παντοθενικό οξύ βοηθά στη δόμηση των μυών και βοηθά στην καταπολέμηση του αισθήματος κόπωσης.
Όσο για το επιδόρπιο, ως γνωστόν το στραγγιστό γιαούρτι βοηθά στη χώνεψη κι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας ενώ τα καρύδια ανήκουν στις λεγόμενες σούπερτροφές! Η σως καραμέλας από την άλλη μας ξεγελά με τη γλυκιά της γεύση αλλά βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης και δε χαλάει τα δόντια!


 http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13333&subid=2&pubid=129074409

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου