Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

24χρονος πυροβόλησε ληστή στην Παιανία

Ο δράστης που έχασε τη ζωή του είχε απειλήσει με μαχαίρι, μαζί με τον συνεργό του, τη μητέρα του 24χρονου φοιτητή. Οι κακοποιοί είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν σε άλλες δύο κατοικίες

Το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός ο 43χρονος Αλβανός από τα πυρά του νεαρού φοιτητή στην Παιανία
Το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός ο 43χρονος Αλβανός από τα πυρά του νεαρού φοιτητή στην Παιανία
Αυτό που όλοι εκτιμούσαν ότι θα συνέβαινε με την έκρηξη της εγκληματικότητας και την αδυναμία των αρχών να την περιορίσουν, δηλαδή εμφάνιση περιπτώσεων αυτοδικίας, συνέβη χθες στην Παιανία:

Τα ξημερώματα, έπειτα από εισβολή κουκουλοφόρων σε σπίτι στην περιοχή Καμάρθι, ένας διαρρήκτης από την Αλβανία, ηλικίας 43 χρόνων, έπεσε νεκρός από τα σκάγια κυνηγετικού όπλου 24χρονου φοιτητή της Γεωπονικής.
Το θύμα είχε εισβάλει, μαζί με συνεργό του, στο σπίτι της οικογένειας του 24χρονου Νι.Δ., η οποία διατηρεί ταβέρνα στην περιοχή και είχε απειλήσει με μαχαίρι τη μητέρα του. Πριν από την εισβολή, οι διαρρήκτες είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν σε άλλο σπίτι.
Ανδρες της αστυνομίας ερευνούν την περιοχή στην Παιανία
Ανδρες της αστυνομίας ερευνούν την περιοχή στην Παιανία
Σύμφωνα με τις περιγραφές περιοίκων, οι δύο Αλβανοί παραβίασαν την είσοδο του σπιτιού στο οποίο διαμένει η οικογένεια του 24χρονου και κατευθύνθηκαν στο σαλόνι, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν η μητέρα του.
Ο πατέρας και ο αδελφός του κοιμούνταν στα πάνω δωμάτια του σπιτιού. Ενας από τους διαρρήκτες έβαλε μαχαίρι στον λαιμό της μητέρας του 24χρονου και απειλούσε να τη σκοτώσει εάν δεν του έδινε χρήματα.
Ο δικηγόρος του 24χρονου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ληστή και πως είναι συντετριμμένος
Ο δικηγόρος του 24χρονου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ληστή και πως είναι συντετριμμένος
Ο 24χρονος, από το θόρυβο που άκουσε ξύπνησε και κατέβηκε αμέσως στο σαλόνι. Συνεπλάκη με τους δράστες με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και οι διαρρήκτες να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και να διαφύγουν.
Η οικογένεια βγήκε στον δρόμο με κυνηγετικά όπλα στα χέρια, και άρχισε, μαζί με άλλους κατοίκους της γειτονιάς, οι οποίοι επίσης είχαν όπλα, να αναζητεί τους δράστες.
Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα τους διαρρήκτες αντελήφθη σε απόσταση περίπου εκατόν πενήντα μέτρων από το σπίτι του ο 24χρονος, ο οποίος πυροβόλησε προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον 43χρονο.
«Δεν πιστεύω ότι ο φοιτητής σημάδεψε κάποιον. Υπήρχε σκοτάδι», τονίζει ο Σπ. Χούντας, κάτοικος της περιοχής
«Δεν πιστεύω ότι ο φοιτητής σημάδεψε κάποιον. Υπήρχε σκοτάδι», τονίζει ο Σπ. Χούντας, κάτοικος της περιοχής
«Κάποια στιγμή ο γείτονάς μας παρατήρησε κάποιες κινήσεις σε έναν στενό δρόμο, λίγο πιο κάτω από το σπίτι του και πυροβόλησε. Δεν σημάδεψε. Εριξε προς το μέρος του και πέτυχε τον έναν από τους διαρρήκτες», καταθέτει ο Κ. Γκλιάτης, το σπίτι του οποίου είχε αποπειραθεί νωρίτερα να ληστέψει η ίδια συμμορία.
Το φονικό σημειώθηκε ακριβώς στην αυλή του σπιτιού του Σπύρου Χούντα, ο οποίος πετάχτηκε αμέσως στον δρόμο. Λέει στο «Εθνος»:
«Οταν βγήκα έξω, είδα έναν άνθρωπο πεσμένο στον δρόμο. Δίπλα του υπήρχε ένα ακόμη άτομο, το οποίο καθόταν κρυμμένο στη γωνία. Δεν έφυγε και έμεινε εκεί έως τη στιγμή που ήλθε η αστυνομία και συνελήφθη. Δεν πιστεύω ότι ο νεαρός που πυροβόλησε σημάδευε κάποιον. Υπήρχε σκοτάδι και δεν έβλεπε κάπου συγκεκριμένα.
Στο σπίτι της οικογένειας του Κώστα Γκλιάτη εισέβαλαν αρχικά οι δράστες. Οπως λένε, χτύπησε ο συναγερμός, ανάψαμε όλα τα φώτα και έφυγαν
Στο σπίτι της οικογένειας του Κώστα Γκλιάτη εισέβαλαν αρχικά οι δράστες. Οπως λένε, χτύπησε ο συναγερμός, ανάψαμε όλα τα φώτα και έφυγαν
Εριξε προς κάποιο σημείο και έτυχε τα βόλια να πετύχουν τον διαρρήκτη». Ο 24χρονος συνελήφθη και παρέδωσε το κυνηγετικό του όπλο στους αστυνομικούς. Ο συνεργός του θύματος, Αλβανός ηλικίας 52 χρόνων, παραδόθηκε και συνελήφθη.
«ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ»
Ο δικηγόρος του 24χρονου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ληστή και πως είναι συντετριμμένος. Οσον αφορά στο συμβάν, ανέφερε πως ο φοιτητής πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και εκπυρσοκρότησε. Κάτοικοι της Παιανίας αναμένεται να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια Ευελπίδων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 24χρονο φοιτητή, όταν αυτός ο οποίος προσαχθεί στον εισαγγελέα.
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν στην Παιανία οι κλοπές και οι διαρρήξεις. «Εχουμε χάσει τον ύπνο μας», λένε οι κάτοικοι.
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν στην Παιανία οι κλοπές και οι διαρρήξεις. «Εχουμε χάσει τον ύπνο μας», λένε οι κάτοικοι.
Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΙΤΙ
«Πήγαν να μπουν από το μπάνιο, αλλά τους ακούσαμε και έφυγαν»
Πριν από την εισβολή στο σπίτι της οικογένειας του 24χρονου, οι δύο διαρρήκτες είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν σε άλλα δύο σπίτια, αλλά δεν το πέτυχαν. Πρώτα άρχισαν από το σπίτι του Κώστα Γκλιάτη, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτό του 24χρονου. Μέσα βρίσκονταν ακόμη η σύζυγός του και οι δύο κόρες τους.
Οπως είπαν, ήταν λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα και οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες.
«Προσπάθησαν να μπουν από το παράθυρο του μπάνιου του σπιτιού», είπε. «Πίσω όμως ήταν διάφορα καλλυντικά, τα οποία, μόλις διέρρηξαν το παράθυρο, έπεσαν κάτω και ξυπνήσαμε. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε και ο συναγερμός».
24χρονος πυροβόλησε ληστή στην Παιανία
Αμέσως σηκώθηκαν και οι δύο του κόρες, οι οποίες ειδοποίησαν την Αστυνομία και άναψαν όλα τα φώτα του σπιτιού.
«Οι αστυνομικοί έφτασαν σε επτά λεπτά, αλλά δεν βρήκαν κανέναν, αφού οι διαρρήκτες πρόλαβαν να εξαφανιστούν», λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
Εκτιμάται ότι οι διαρρήκτες διέφυγαν αρχικά προς τον λόφο που βρίσκεται επάνω από τα σπίτια της γειτονιάς, στην περιοχή Καμάρθι, και κρύφτηκαν μέσα στα δέντρα.
Στη συνέχεια ο Κώστας Γκλιάτης βγήκε από το σπίτι του και ειδοποίησε τους γείτονές του για την απόπειρα διάρρηξης, ώστε να πάρουν μέτρα ασφαλείας.
Τα μέλη της οικογένειας του Κώστα Γκλιάτη, όπως έλεγαν, υπέστησαν σοκ και χθες προσπαθούσαν να συνέλθουν από την περιπέτεια που έζησαν.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Με τα όπλα στα χέρια «περιπολούσαν» οι κάτοικοι
Μετά την πρώτη απόπειρα εισβολής στο σπίτι του γείτονά τους, Κώστα Γκλιάτη, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και αναζήτησαν τους δράστες. Πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό, αλλά, όπως είπαν, δεν εντόπισαν τους διαρρήκτες, γιατί είχαν προλάβει και είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας του 24χρονου φοιτητή. Μετά τη συμπλοκή με τα μέλη της οικογένειας και την αποχώρηση από το σπίτι, κρύφτηκαν πίσω από μία μάντρα.
Οι Αλβανοί διέφυγαν, αλλά δεν το έβαλαν και πάλι κάτω. Επιχείρησαν να μπουν σε τρίτο σπίτι της γειτονιάς, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του. «Ο φίλος μου, που είχε επιστρέψει από την Αθήνα, όταν πήγε στο σπίτι του παρατήρησε ύποπτες κινήσεις και πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο δύο φορές στον αέρα.
Αναζητήσαμε ξανά τους διαρρήκτες, αλλά δεν τους βρήκαμε και αρχίσαμε να επιστρέφουμε σιγά σιγά στα σπίτια μας, ενώ οι αστυνομικοί έφυγαν», ανέφερε ο Κ. Γκλιάτης. Οι διαρρήκτες όμως, όσο οι κάτοικοι της περιοχής τους αναζητούσαν, επέστρεψαν και προσπάθησαν να μπουν, για δεύτερη φορά, στο σπίτι της οικογένειας του 24χρονου!
Oταν τους αντελήφθη αποχώρησαν και όταν ο νεαρός εντόπισε το μέρος στο οποίο εκτίμησε ότι είχαν κρυφτεί, πυροβόλησε προς το μέρος τους με συνέπεια να σκοτώσει τον 43χρονο...
Oση ώρα διαρκούσε η... περιοδεία των ληστών στα σπίτια, οι κάτοικοι της περιοχής Καμάρθι στην Παιανία είχαν βγει στους δρόμους και στους λόφους με τα κυνηγετικά όπλα αναζητώντας τους δύο δράστες.
Η γειτονιά τους βρίσκεται στην άκρη της Παιανίας, στους πρόποδες του Υμηττού και, όπως λένε, επειδή είναι σχετικά απομονωμένη, τα σπίτια τους αποτελούν ευκολότερο, σε σχέση με τα άλλα στο κέντρο, στόχο για τους διαρρήκτες.
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
«Μας έχουν ρημάξει»
Οι κάτοικοι της Παιανίας λένε ότι οι διαρρήκτες είναι μέλη συμμορίας, η οποία έχει «ρημάξει» την περιοχή τους.
«Την περασμένη Πέμπτη, τα ίδια άτομα εκτιμώ, είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν στο σπίτι μου», ανέφερε ο Φώτης Φλεριανός.
«Προσπάθησαν να διαρρήξουν την πόρτα, αλλά άκουσε τον θόρυβο η σύζυγος και ξύπνησε. Αναψε τα φώτα και αποχώρησαν. Εάν δεν τους αντιλαμβανόταν θα έμπαιναν μέσα και θα μας έπιαναν στον ύπνο...», είπε.
Ανέφερε, επίσης, ότι κάθε βράδυ σημειώνονται διαρρήξεις στην περιοχή τους, με συνέπεια μεταξύ των κατοίκων να κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια.
Ανασφάλεια
«Ολα αυτά μας έχουν οδηγήσει στο να βγάλουμε τα κυνηγετικά μας όπλα από τα σεντούκια. Δεν αισθανόμαστε τη νύχτα ασφαλείς πουθενά. Ούτε στον δρόμο, ούτε στα σπίτια μας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν μπορεί να κινδυνεύεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι», λέει ο Φ. Φλεριανός.
«Οσοι μένουν σε περιοχές που είναι πιο απομονωμένες, διατρέχουν κάθε βράδυ τον κίνδυνο ληστείας. Δεν λέμε για τις κλοπές στην περιουσία μας. Στο περιβόλι μου δεν έχουν αφήσει εργαλείο για εργαλείο», δήλωσε στο «Εθνος».
Πριν από δέκα ημέρες ανέφερε, επίσης, ότι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο σπίτι θείας του, που διαμένει στην ίδια περιοχή και της είχαν αρπάξει χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ
Πορεία συμπαράστασης από χρυσαυγίτες
Πορεία προς την κεντρική πλατεία της Παιανίας πραγματοποίησαν στις οκτώ χθες το βράδυ εκατόν πενήντα μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον φοιτητή που πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο Αλβανό.
Σπύρος Κουντούρης

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63667113

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου